IFmedia

«Ελλειψη χρημάτων… στάση εμπορίου»! – Κλαίνε τη μοίρα τους οι καταστηματάρχες της Ρόδου

Sat 23 Apr 2016 10:38 585

Δεν θα κάνουν Ανάσταση οι καταστηματάρχες της Ρόδου, καθώς η τοπική αγορά παραμένει καθηλωμένη και η κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ.
Τις προηγούμενες χρονιές αυτές οι ημέρες, αποτελούσαν σημαντική τονωτική ένεση για τους καταστηματάρχες με αποκορύφωμα την Μεγάλη Εβδομάδα, όπου στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης αλλά και στα κρεοπωλεία, επικρατούσε το αδιαχώρητο.
Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, το «κάθε πέρσι και καλύτερα» αποτελεί αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά της Ρόδου.
Έμποροι και καταστηματάρχες, ευελπιστούν να τονωθεί ελαφρώς η κίνηση στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς όμως να αναμένεται ουσιαστική διαφοροποίηση της κίνησης με εξαίρεση τα καταστήματα με παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ, με τζίρους όμως αισθητά μειωμένους, αφού πλέον η τιμή και όχι η ποιότητα, παίζει πρωταρχικό ρόλο.
Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Σπανός, με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» χαρακτήρισε «υποτονικότατη» την κίνηση στην αγορά, σημειώνοντας πως οι καταστηματάρχες δεν τρέφουν μεγάλες προσδοκίες ούτε την ερχόμενη εβδομάδα. «Η κατάσταση είναι υποτονικότατη. Δεν τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες για την αύξηση της αγοραστικής κίνησης, ούτε για την ερχόμενη εβδομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά το Πάσχα ξεκινούν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οπότε οι καταναλωτές θα αγοράσουν μόνο τα απαραίτητα, και ό,τι άλλο έχουν σκοπό να αγοράσουν θα το προγραμματίσουν για την περίοδο των εκπτώσεων», λέει ο κ. Σπανός.
Ελλειψη χρημάτων… στάση εμπορίου. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο με τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους να έχουν εναποθέσει τις προσδοκίες τους στην νέα τουριστική περίοδο, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα τεράστια οικονομικά βάρη και τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.www.dimokratiki.gr


Ροή Ειδήσεων